Draaikolk

Draaikolk - Marc Cave

Wanneer Paul Jamieson tot managing director wordt benoemd van het Luxemburgse BI World Fund, gaat hij vol enthousiasme aan de slag. Maar al vlug blijkt dat de stevige loonsverhoging waarop hij had gehoopt, nauwelijks iets voorstelt. Zijn ontgoocheling en frustratie zijn groot. Tot overmaat van ramp loopt zijn huwelijk op de klippen. Wanneer een geldgeile medewerker hem dan vertelt over een twijfelachtig voorstel van een Amerikaanse bank, twijfelt hij niet.

Als hij merkt hoe eenvoudig de fraude kan worden georganiseerd, krijgt hij de smaak te pakken en voert hij samen met een charmante medewerkster nog meer frauduleuze transacties uit die nauwelijks zijn op te sporen.

Maar dan dringt Londen hem totaal onverwacht een assistent op. Jamieson vreest dat men zijn malafide praktijken op het spoor is. Als er bovendien een Engelse privè-detective op het toneel verschijnt, wordt Paul meegezogen in een draaikolk van gebeurtenissen die leiden tot moord.

Draaikolk toont op meesterlijke wijze aan dat er achter de droge cijferopstellingen een wereld schuilgaat van tomeloze aspiraties, jaloezie, hebzucht en persoonlijke drama's. In dit thrillerdebuut introduceert Marc Cave de lezer in de besloten wereld van de beleggingsfondsen, waarin enkele basispunten meer of minder beslissen over winst of verlies, over succes of ontslag, over een leven in weelde of het bestaan als loonslaaf.

Bestel nu dit boek!

Gratis levering in België en Nederland.

  • Draaikolk
  • Paperback
  • 359 pagina's
  • ISBN 9022318133
  • Maart 2004 - Manteau
  • Omslagontwerp © Wil Immink
Marc Cave