Hellevaart

Hellevaart - Marc Cave

Maart 2007. Bob Dierickx is de succesvolle directeur van het Fortis bankkantoor in Loverbeek. Op een regenachtige avond wordt hij aangesproken door een duistere figuur die van hem zomaar 800.000 euro vordert. Dierickx denkt aan een smakeloze grap, maar snel blijkt dat een van zijn vermogende klanten, de Pool Arnold Rubianski, achter die eis zit. Die man wil de zware verliezen die hij met speculatieve aandelenbeleggingen heeft geleden niet zelf dragen, maar afwentelen op de kantoordirecteur.

Ondanks de forse bedreigingen, heeft Dierickx niets concreets in handen om naar de politie mee te gaan. Bovendien ziet hij geen enkele objectieve reden om meer terug te betalen dan de restwaarde van de portefeuille. Hij probeert de Pool tot andere gedachten te brengen. Als die merkt dat Dierickx weigert hem tegemoet te komen, ontvoert hij Karen, Dierickx' enig kind.

Dat is nog maar het begin van een reeks gebeurtenissen die in sneltreinvaart leidt tot de ondergang van de bankdirecteur, als het miniatuurspiegelbeeld van het failliet van de eens zo trotse bankgigant.

Hellevaart is een verhaal ontsproten uit de realiteit van het begin van de eenentwintigste eeuw, waarin de druk op werknemers uit de financiële sector onwezenlijk hoog ligt en waarin financiële instellingen de meest waanzinnige producten slijten om toch maar ieder kwartaal meer winst te kunnen boeken.

Bestel nu dit boek!

Gratis levering in België en Nederland.

  • Hellevaart
  • Paperback
  • 288 pagina's
  • ISBN 9789022325681
  • Februari 2011 - Manteau
  • Omslagontwerp © Wil Immink
Marc Cave