Zwart goud

Zwart goud - Marc Cave

Het lijkt wel alsof mensen bedrogen willen worden: wanneer hun fabelachtige winsten in het vooruitzicht gesteld worden, verliezen ze alle redelijkheid.

De financiële crisis die de wereld teistert, kent vele vormen en varianten. In een geglobaliseerde wereld waarin de rusteloze zoektocht naar grondstoffen, en op de eerste plaats naar ruwe olie, geregeld leidt tot geweld en oorlog, is de vondst van een belangrijke, nieuwe oliebron de natte droom van zowat alle energiebedrijven en beleggers. Alexander ‘Lex’ Harrington heeft als geen ander die boodschap begrepen. In het dichte regenwoud van Papoea-Nieuw-Guinea stoot zijn exploratiebedrijf op een gigantische oliebel. Hij denkt maar aan één ding: zijn onderneming zo snel mogelijk naar de beurs te brengen zodat hij zijn aandelen tegen een fabuleus bedrag kan verkopen. Een onmetelijke rijkdom lacht hem toe. Maar… zit er wel olie in de grond? En zullen de plaatselijke machthebbers, die over Papoea-Nieuw-Guinea heersen als was het hun privédomein, dit zomaar toelaten?

Zwart Goud is een financiële thriller die inspeelt op de problematiek van de hoge olieprijzen en op de niet te stillen geldhonger van zakenbankiers en malafide ondernemers. Tegelijkertijd toont het boek aan hoe eenvoudig het is om via een notering op de Amerikaanse Nasdaq beurs, geld binnen te rijven als was het… water.

Bestel nu dit boek!

Gratis levering in België en Nederland.

  • Zwart Goud
  • Paperback
  • 304 pagina's
  • ISBN 9789022323748
  • Juni 2009 - Manteau
  • Omslagontwerp © Wil Immink
Marc Cave